Hoppa till innehåll

På avflyttningsdagen

Städar du själv eller låter en städfirma sköta flyttstädningen?

När du lämnar in nycklarna måste du lämna lägenheten städad . Vi har en bra städguide för den som vill städa själv. Vi har också förhandlat en rabatt med tre städfirmor, allt för att du ska känna dig trygg med att resultat uppfyller kraven på flyttstädning och du kan lägga din tid på själva flytten istället för städningen.

För dig som städar själv

Läs vår stödguide här

Städa noggrant. Samtliga punkter i checklistan måste vara väl städade för att städningen ska bli godkänd.

Städfirmor med rabatt på flyttstäd

Om du föredrar att låta en professionell städfirma utföra flyttstädning har Roslagsbostäder förhandlat fram en rabatt med nedan städfirmor. Boka med RB-rabatten och nyttja RUT-avdraget så blir det ett väldigt förmånligt pris på flyttstädningen.

Välkommen att kontakta någon av dessa tre städfirmor för att boka flyttstädning med RB-rabatt.

Svalholms
Norins
Östermans

Driver du en städfirma och vill erbjuda rabatt till Roslagsbostäders hyresgäster? Välkommen att höra av dig.

Var lämnar jag nycklarna på avflyttningsdagen?

På avflyttningsdagen senast kl. 11.00 lämnar du samtliga nycklar samt Bopärm som tillhör lägenheten till ditt distriktskontor. Om avflyttningsdagen infaller på en lördag, söndag eller helgdag ska nyckel samt Bopärm lämnas in senast kl. 11.00 nästföljande vardag.
Du måste även lämna in de nycklar som du har låtit tillverka själv och eventuella nycklar till polislås. Detsamma gäller tvättstugans bokningscylinder och nycklar samt ev. postfacksnycklar. Lämnar du inte in dina nycklar är vi av säkerhetsskäl tvungna att byta cylinder vilket du blir debiterad för. Vi debiterar även dig med 150 kr om du inte lämnar in Bopärmen tillsammans med nycklarna.

Städbesiktning

En bra tumregel vid flytt är att det man tagit dit – tar man bort. Det kan gälla exempelvis hyllor, kakeldekor, gardinstänger, lampor och diskmaskiner eller tvättmaskiner.

I och med att du lämnar in nycklarna till lägenheten anser du att lägenheten är tömd och städad utifrån den städguide med checklista som presenteras här ovanför och som du också fick tillsammans med avflyttningsbekräftelsen.

Vi gör en städbesiktning och är någon av punkterna i checklista inte uppfylld kommer en städfirma anlitas av Roslagsbostäder och du som avflyttande får då betala kostnaden för flyttstädningen.