Hoppa till innehåll
Hur fungerar det ?

Registrera dig i vår bostadskö för att söka bostad

Det är kostnadsfritt att stå i vår kö, allt du behöver göra är att logga in en gång per år (var 364 dag) för att behålla din köplats. Det är bra att ställa sig i kö tidigt. Du kan ställa sig i kö från den dagen du fyller 15 år. Efterfrågan på våra lägenheter är hög och därför krävs ofta flera års kötid innan man får ett erbjudande om att teckna hyreskontrakt.

Våra lediga objekt

Sök lägenhet

Här kan du gör intresseanmälan på lediga lägenheter. Intresseanmälan är öppen i sju dagar per lägenhet. De fem sökande med högst köpoäng blir erbjudna visning av lägenheten. Efter visningen blir den med flest köpoäng erbjuden hyreskontrakt, förutsatt att grundkraven uppfylls. Tackar den sökande nej till erbjudandet går turen vidare till nästa i ordningen av köpoäng. Läs mer om hur uthyrningen gå till i våra fullständiga hyresvillkor.

Så samlar du köpoäng

Logga in en gång per år för att stå kvar i kön

För att stå i Roslagsbostäders bostadskö krävs att du är aktiv, det är enkelt och tar inte mer än några sekunder per år. Aktivitetskravet innebär att du som sökande måste logga in på Mina Sidor minst en gång var 364 dag för att fortsätta samla köpoäng.  Har du inte loggat in inom tidsperioden har du valt att lämna bostadskön, dina poäng tas bort och dina personuppgifter raderas. En lämnad köplats kan aldrig återtas, förlorade köpoäng kan aldrig återfås. Kom ihåg att logga in om du vill stå kvar i bostadskön.

Du samlar ett poäng per dag som du står i bostadskö.

Vad innebär aktivitetskravet?

Till följd av lagkrav genom GDPR har vi infört en kontinuerlig och automatisk rensning av inaktiva konton och sökande i bostadskön genom att tillämpa ett aktivitetskrav.

Aktivitetskravet innebär att du som sökande måste logga in på ”Mina sidor” minst en gång per år. Klicka på ”Logga in”  i menyraden högst upp på vår hemsida och logga in med ditt Bank-ID alternativt användaruppgifter. Så snart du har loggat in har du aktiverat dig och står då kvar i bostadskön ytterligare 364 dagar.

Du som bor hos oss och står på ett hyresavtal av en lägenhet omfattas inte av aktivitetskravet utan samlar då automatiskt en poäng per dag.

Roslagsbostäder kan aldrig återställa ett raderat konto eller förlorade köpoäng, vill du stå i bostadskön är det viktigt att du loggar in i tid.

Tips – påminn andra boende i hushållet, exempelvis barnen att ställa sig i kö som 15-åring och logga in en gång per år om de längre fram önskar hyra en bostad hos oss.

Välj e-post som kontaktsätt så påminner vi dig

Välj  ”e-post” som kontaktsätt på ”Mina Sidor” så skickar Roslagsbostäder  ut påminnelser till den angivna e-postadressen när det är 30 respektive 14 dagar kvar till dess att ditt konto automatiskt raderas på grund av inaktivitet.

Undvik att dessa automatiska påminnelserna hamnar i skräpposten genom att lägga till Roslagsbostäder som en säker avsändare. Vi vill påminna om att det är ditt ansvar att säkerställa att kontaktuppgifterna stämmer. Roslagsbostäder ansvarar inte för att mailet når mottagaren.

De sökande som har valt ”brev” som kontaktsätt skickar vi inte påminnelser till. Vi rekommenderar alla att ha kontaktsätt ”e-post”. Har du inte en egen e-postadress kanske du kan uppge en vän eller släktings e-postadress som då meddelar dig när påminnelsen kommer.

Tips – lägg in en årlig påminnelse i mobilen om att logga in på roslagsbostader.se för att fortsätta samla köpoäng.

Roslagsbostäders app

En smidig app - både för bostadssökande och hyresgäster

Bostadssökande kan se sina köpäng och söka bostad direkt i appen. Hyresgäster kan enkelt se sina avtal, boka tvättstuga, göra felanmälan och även få viktiga meddelanden som berör dig och ditt boende direkt i mobilen. En app där allt för din bostad är samlat.

           

Är du nyfiken på Roslagsbostäders lägenheter?

Läs mer om våra bostadsområden

Vi förmedlar hyreslägenheter och lokaler på fyra orter i Norrtälje kommun.
Här finns ett varierat utbud av lägenheter med bra service och närhet till det mesta. Något för alla helt enkelt.

Hur fungerar det?

När du fyllt 15 år kan du börja samla poäng till din egna lägenhet

Du kan ställa dig i kö och börja samla köpoäng från och med att du fyllt 15 år. När du fyllt 18 år kan du teckna hyresavtal.

Tipsa tonåringarna – ett viktigt första steg till en egen lägenhet är att ställa sig i kö och börja samla poäng.

Behöver din verksamhet mer plats?

Sök lokaler eller förråd

Vi förmedlar över hundra lokaler i Roslagen där bla butiker, salonger, restauranger och banker hyr för sina verksamheter. Har du också behov av en mer central eller bättre anpassad lokal för din verksamhet? Se lediga här.

Behöver du mer plats för dina saker? Ibland har vi även lediga förråd.

Campus Roslagen

Är du student eller nyrekryterad?

 

Sök bostad hos Campus Roslagen!

De erbjuder bostad för dig som studerar på eftergymnasial nivå eller som blivit anställd hos ett företag i Norrtälje kommun. Campus Roslagen har totalt 360 studentbostäder i Norrtälje beläget i ett grönskande område med närhet både till bussen och Norrtäljeportens stora utbud av butiker. Lär mer om bostäderna på Campus Roslagen på länken här under.

Behöver du en större eller mindre lägenhet?

Vill du byta din hyresrätt?

Ibland vill man byta boende. Om du har ett förstahandskontrakt, bott där minst ett år och har godkänt från din hyresvärd går det oftast bra att byta. Se tillgängliga lägenheter på Roslagsbostäders bytestorg på länken här nedanför.

Välkommen med din bytesansökan.

Roslagsbostäder bygger nytt

Bålbroskogen - Rimbo

 

Vi är glada att vara en del i utveckling av Bålbroskogen vilket innebär att fler får möjlighet att bo i ett attraktivt läge med naturen nära inpå knuten. Rimbo ligger bra till med närhet till både Arlanda, Uppsala och Stockholm vilket gör att efterfrågan på bostäder är hög och utvecklingspotentialen stor.

Roslagsbostäder planerar att bygga ca 80 hyresrätter fördelat på flera hus i varierande storlek. Tomten är omgiven av naturen och därför lägger vi ett stort fokus på samspel och hän­syn till omgivningen. En variation av storlekar på husen för tankarna till småskalig­het. Byggnadsarbetet startar under 2021 och planerad inflytt är 2022/2023. I området planeras det att byggas totalt cirka 300 bostäder med både radhus, bostadsrätter och flerfamiljshus

Är du intresserad av att flytta till en nybyggd hyresrätt i Rimbo? Ställ dig i vår bostadskö idag.

Vanliga frågor - FAQ

Varför måste jag logga in en gång per år?

Till följd av lagkrav genom GDPR har vi infört en kontinuerlig och automatisk rensning av inaktiva konton/sökande i bostadskön genom att tillämpa ett aktivitetskrav.

Aktivitetskravet innebär att du som sökande måste vara aktiv minst en gång per år för att stå kvar i bostadskön och fortsätta samla köpoäng. Att vara aktiv i bostadskön betyder att du loggar in på ”Mina sidor” minst en gång inom en period på 12 månader. Du loggar in med användaruppgifter alternativt Bank-ID. Så snart du har loggat in har du aktiverat dig och står då kvar i bostadskön ytterligare 364 dagar.

Har du inte loggat in inom tidsperioden har du valt att lämna bostadskön, dina poäng tas bort och dina personuppgifter rensas. På så sätt kan vi upprätthålla en aktiv kö med personer som är intresserade av att flytta till Roslagsbostäder idag eller i framtiden.

Att uppfylla aktivitetskravet betyder inte att du måste göra en intresseanmälan på lägenheter du får förslag på till din inbox. Du ska enbart söka de lägenheter du är intressead att flytta till. Vill du inte ha de förslagsmailen kan du ändra den inställningen under Mina Sidor.

TIPS – Uppge din mailadress som kontaktsätt  på Mina Sidor så får du en påminnelse 30 och 15 dagar innan sista dagen att logga in för att uppfylla aktivitetskravet. Se till att det är en mailadress du använder. Det är ditt ansvar att se till att dina kontaktuppgifter är uppdatera och notera att vi enbart påminner via mail.

Kan jag överlåta mina poäng till en familjemedlem?

Nej, poängen är personlig och kan inte överlåtas till någon annan.

Ha en bra dag!

Med vänlig hälsning,

Har du andra frågor?

Besök vårt frågeforum

Frågeforum
Senaste bonytt

Läs vår kundtidning Bonytt!

Bonytt publiceras här och distribueras till alla våra hyresgäster ca 3 gånger per år. Här kan du läsa om vad som är på gång inom Roslagsbostäder, reportage och tips på kul evenemang nära dig.