Hoppa till innehåll

Bil och parkering

Hyr parkering i ditt område

Hos oss kan du hyra en enkel parkeringsplats, parkeringsplats med motorvärmaruttag eller garage. Områdenas utbud varierar. Parkeringsplatsen får endast användas för personbil i besiktigat, godkänt och kördugligt skick som får framföras på allmän väg. Platsen får ej användas för husvagn/husbil/släp-fordon etc.

För att söka parkeringsplats hos behöver du först vara aktiverad i fordonsplatskön.

Aktivera din plats i fordonsplatskön

Vi har ett likadant kösystem för våra fordonsplatser som vi har för våra bostäder, det vill säga man samlar ett poäng per dag i en kö för fordonsplatser. Sen söker man en lämplig plats på under rubriken ”Sök ledigt” på vår hemsida.

Aktivera din plats i kön genom att logga in på Mina Sidor.  Under rubriken mina profiler trycker du på aktivera på raden fordonsplatskö. Det kan du göra från första dagen ditt hyresavtal börjar gälla. Vi hyr bara ut parkeringsplatser till dem som bor hos oss. Det är endast personen som står på hyresavtalet av lägenheten som kan hyra en fordonsplats.

Vad händer om jag flyttar?

Fordonsplatskön påverkas inte om du flyttar inom Roslagsbostäder. Den nollställs heller inte om du säger upp din fordonsplats och bor kvar hos Roslagsbostäder. Om du flyttar ifrån Roslagsbostäder nollställs poängen för fordonsplatskön. Uppsägningstiden är, precis som för lägenheter, tre månader.

Uthyrning av fordonsplatser i samband med nyproduktion av bostäder kan ske på annat sätt än via tilldelning genom vår fordonsplatskö.

Vad är momsområden?

Om du blir du erbjuden en fordonsplats som inte räknas till ditt bostadsområde tillkommer moms på 25 % per månad enligt Skatteverkets regler.

Läs mer om våra momsområden eller om skatteverkets momsregler för parkeringar se länkarna nedan.

Besöksparkering

På de flesta områden finns besöksparkeringar som är avsedda för era tillfälliga gäster. Där gäller 2 timmar gratis parkering och därefter timdebitering. Upplys dina gäster om att läsa på skyltningen för att ta till sig hur betalningen sker via SMS alternativt genom en app.

Parkeringsförbud i hela området

I områdena gäller ett generellt parkeringsförbud utom på markerade p-platser. Parkering framför garage och carport är inte tillåtet. För i- och urlastning får man stå i max 10 minuter.

Vid in- och utflyttning kan du få ett tillfälligt parkeringstillstånd från distriktskontoren och då kan du tillfälligt stå parkerad framför till exempel porten och inne på gården.

Tvätt och service

Reparera eller tvätta inte bilen på gården eller parkeringsplatsen då det är störande för andra hyresgäster. Roslagsbostäder hänvisar både biltvätt och reparationer till bensinstationernas automattvättar eller Gör det själv-hallar. Tack för visad hänsyn.

Parkeringsbolaget P-service

Kontakta P-service för att anmäla felparkerade bilar, överklaga parkeringsböter eller
om du har frågor om hur betalningen på besöksparkeringen fungerar.

Parkeringsbolaget P-service

Kontakta P-service för att anmäla felparkerade bilar, överklaga parkeringsböter eller
om du har frågor om hur betalningen på besöksparkeringen fungerar.